Vauhdikas vuosi käynnissä

IMG_3123
Talvea Suomessa
Olimme Suomessa 9 viikkoa joulu-helmikuussa. Kiitos monille teistä tapaamisista, avusta, tilaisuuksien järjestämisestä, kahveista, vieraanvaraisuudesta ja vaikka mistä! Tänne palatessa sitä aina miettii, että miten ne Suomessa kertyneet kilot saisi karistetuksi… Nautimme Suomessa olemisesta, vaikka talvi meidän odotukset hieman pettikin.IMG_3228 copy
Costa Ricassa (Kuvassa iltapäivämaisema kotimme edessä)
Suomesta paluun jälkeisen kuukauden aikana olemme järjestäneet yhden aktion, osallistuneet Herediassa massiiviseen raamattujenjakoon (1700 Raamattua yhdessä viikonlopussa), pitäneet keskuksemme henkilökunnan retriitin, käyneet King’s Kids leirillä ja aloittaneet kaikenlaiset arkiset hommat niin keskuksella kuin kotonakin. Nyt Costa Ricassa on jaettu Raamattu jo 100 000 kotiin. Sekin on hyvä uutinen, että taas uudesta naapurikylästä ihmisiä haluaa tulla bussilasteittain meidän järjestämiin seurakuntailtoihin maanantaisin. Nyt ihmisiä tulee säännöllisesti kuudesta lähikylästä ja jotkut omalla autolla vielä kauempaakin.

Elämässä mukana
Viime viikkoina olemme saaneet olla mukana niin surullisissa kuin iloisissakin elämäntapahtumissa. Yhtenä viikonloppuna kuoli tapaturmaisesti kolme miestä. Diego oli jutellut ja kertonut pelastuksesta Jeesuksessa yhdelle miehelle vain muutamaa päivää aikasemmin, mutta tämä ei ollut asiasta kiinnostunut. Surullisten sydämiemme rukous ja toive ympärillä oleville ihmisille on “ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän”. Toisaalta olemme saaneet jutella kymmenen vuotta yhdessä asuneelle pariskunnalle Jumalasta ja avioliitosta ja nyt ovat häävalmistelut meneillään. Ja tänään lainaamme autoamme perheelle, joka on yhdessä päättänyt tehdä uskonratkaisun ja ajaa sukulaisten seurakuntaan kastettavaksi huomenna. Viikonlopun aikana olemme myös saaneet auttaa pariskuntaa kolmen lapsensa kanssa muuttamaan, kun he ovat päättänet muuttaa kyläämme, tulla mukaan keskuksemme työhön ja syksyn opetuslapseuskouluun!

Suomalaista koulua
Suuri muutos arjessamme on se, että lapsemme eivät enää matkusta Nicoyaan kouluun, vaan käyvät sitä kotona! Jumala järjesti meille suomalaisen ylioppilaan kotiopettajaksi täksi vuodeksi, joten nyt kaikki kolme siirtyivät suomalaiseen koulujärjestelmään. Yläkerran vierashuone muutettiin luokkahuoneeksi ja koulua on arkisin kahdeksasta yhteen. Kuopus opiskelee ensimmäisellä luokalla, neiti seitsämännellä ja esikoinen yhdeksännellä.

Muutto Suomeen
Muutamme vuodenvaiheessa Suomeen. Suurin syy muutollemme on se, että lapset saisivat asua ja opiskella Suomessa. Haluamme heidän oppivan, mitä tarkoittaa olla suomalainen ja että heillä olisi tulevaisuudessa ovet auki myös siihen maahan ja kulttuuriin – onhan sekin heidän kotimaa ja osa heidän identiteettiään. Se, mitä me aikuiset tulemme tekemään on rukouksen alla, mutta siitä lisää sitten kun se on ajankohtaista.

Muutto on iso ja vaikeakin asia perheellemme. Olemme rakentaneet elämämme tänne, joten Suomeen muutto on suuri uskon askel. Monella tavalla asiat tulee siellä aloittaa aivan nollapisteestä. Koemme asiasta kuitenkin rauhaa ja innolla sitä odotamme, vaikka toisaalta jo nyt alkaa mieleen hiipua haikeus, koska rakastamme elämäämme, ihmisiä ja työtämme täällä. Uskommekin tulevaisuudessa jälleen palaavamme tänne, suunnittelemme asuvamme Suomessa noin viisi vuotta

Muuttosuunnitelmat ohjaavatkin tämän vuoden töitä, tavoitteita ja prioriteetteja. Pyrimme vahvistamaan keskusta ja tukemaan nykyistä henkilökuntaa työn jatkamisessa. Haluamme järjestää keskuksen rakenteen sellaiseksi, että se toimii ja voi jatkaa kasvua. Haluamme jättää hyvän pohjan eri työmuodoille, esim. äitiysprojektille, raamattuprojektille ja uuden keskuksen rakentamiselle niin, että muut voivat niitä jatkaa. Haluamme luoda kontaktit ja suunnitelman lähetystyöntekijöiden lähettämiseksi täältä niihin maihin, mihin tähän asti olemme kutsun kokeneet. Haluamme rohkaista, opettaa, antaa kaikkemme niille ihmisille, jotka ovat työmme hedelmänä aloittaneet uuden elämän Jeesus Herranaan sekä niille, jotka ovat vastaanottaneet haasteen lähteä lähetystyöhön ulkomaille tai tulla tekemään työtä keskuksemme kautta.

Halu ja pyyntö on, että Jumala kutsuisi vielä lisää hyviä, sitoutuneita ja taidokkaitakin ihmisiä Guanacasten  työtiimiin tämän vuoden aikana. Haluaisimme lähteä kevein sydämin, tietäen, että työ jatkuu käsissä, jotka voivat viedä sitä vielä paljon pidemmälle kuin me.

IMG_3196 copy
IMG_3300
IMG_3297

Kuvat: 1) Paikallinen tyttö harjoittelemassa matematiikan laskuja meillä 2) Vanha mies, joka sai Raamatun ja alkoi sitä heti lukea 3) Raamattujenjakoryhmä: Suomi, Costa Rica, Kanada, Kolumbia ☺

IMG_3240

Kuva: Aktiotiimi keskuksella työpäivän jälkeisessä palaverissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *