Pääsiäisenä 2014

Tässä on jo maaliskuussa kirjoitettu kirje, mutta vasta nyt saan sen laitettua sähköisesti eteenpäin:

IMG_3123
TALVEA SUOMESSA:
Olimme Suomessa 9 viikkoa joulu-helmikuussa. Kiitos monille teistä tapaamisista, avusta, tilaisuuksien järjestämisestä, kahveista, vieraanvaraisuudesta ja vaikka mistä! Tänne palatessa sitä aina miettii, että miten ne Suomessa kertyneet kilot saisi karistetuksi… Nautimme Suomessa olosta, vaikka talvi vähän meidän odotukset pettikin.

IMG_3228 copy
COSTA RICASSA: (Kuvassa iltapäivämaisema kotimme edessä)
Suomesta paluun jälkeisen kuukauden aikana olemme vastaanottaneen yhden aktiotiimin, osallistuneet Herediassa massiiviseen Raamatunjakoon (1700 Raamattua yhdessä viikonlopussa), pitäneet keskuksemme henkilökunnan retriitin, käyneet King’s Kids leirillä ja aloittaneet kaikenlaiset arkiset hommat niin basella kuin kotonakin. Hyvä uutinen on, että nyt Costa Ricassa on jaettu Raamattu jo 100 000 kotiin ja että taas uudesta naapurikylästä ihmisiä haluaa tulla bussilasteittain meidän maanantain seurakuntailtoihin. Nyt ihmisiä tulee säännöllisesti kuudesta lähikylästä ja jotkut omalla autolla vielä kauempaakin.

Mukana elämässä…
Viime viikkoina olemme saaneet olla mukana niin surullisissa kuin iloisissakin elämäntapahtumissa. Yhtenä viikonloppuna kuoli tapaturmaisesti kolme miestä. Diego oli jutellut ja kertonut pelastuksesta Jeesuksessa yhdelle miehelle vain muutamaa päivää aikasemmin, mutta tämä ei ollut asiasta kiinnostunut. Surullisten sydämiemme rukous ja toive ympärillä oleville ihmisille on “ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän”. Toisaalta olemme saaneet jutella kymmenen vuotta yhdessä asuneelle pariskunnalle Jumalasta ja avioliitosta ja nyt ovat häävalmistelut meneillään. Ja tänään lainaamme autoamme perheelle, joka on yhdessä päättänyt tehdä uskonratkaisun ja ajaa sukulaisten seurakuntaan kastettavaksi huomenna. Viikonlopun aikana olemme myös saaneet auttaa Dimasia ja Adrielaa kolmen lapsensa kanssa muuttamaan, kun he päättivät muuttaa kyläämme, tulla keskuksemme työhön mukaan täysipäiväisesti ja tulla syksyn opetuslapseuskouluun!

Suomalaista koulua!
Suuri muutos arjessamme on se, että lapsemme eivät enää matkusta Nicoyaan kouluun, vaan käyvät sitä kotona! Jumala järjesti meille espoolaisen Annan kotiopettajaksi täksi vuodeksi, joten nyt kaikki kolme siirtyivät suomalaiseen koulujärjestelmään. Yläkerran vierashuone muutettiin luokkahuoneeksi ja koulua on arkisin kahdeksasta yhteen. Nic Markus on ensimmäisellä luokalla, Julia seitsämännellä ja Troy yhdeksännellä.

MUUTTO SUOMEEN:
Muuttomme Suomeen vuodenvaihteessa on varmistunut ennen kaikkea sen takia, että koemme Jumalan sen meille osoittaneen ja varmistaneen. Siihen liittyy suuri määrä kysymyksiä ja käytännön järjestelyjä molemmissa päissä. Suurin syy muuttoon on se, että lapset saisivat asua ja opiskella Suomessa. Haluamme heidän oppivan, mitä tarkoittaa olla suomalainen ja että heillä olisi tulevaisuudessa ovet auki myös siihen maahan ja kulttuuriin – onhan sekin heidän kotimaa ja osa identiteettiään. Se, mitä me aikuiset tulemme tekemään on rukouksen alla, mutta siitä lisää sitten kun se on ajankohtaista. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tulemme asumaan Lempäälässä.

Muutto on iso ja vaikeakin asia koko perheelle. Olemme rakentaneet elämämme tänne, joten Suomeen muutto on iso uskon askel ja monet asiat tulee siellä aloittaa aivan nollapisteestä. Koemme asiasta rauhaa ja innolla sitä odotamme, mutta toisaalta nyt jo alkaa mielen täyttää haikeus, koska rakastamme elämäämme, ihmisiä ja työtämme Guanacastessa. Uskomme tulevaisuudessa palaavamme tänne, ajattelemme olevamme Suomessa 3-5 vuotta.

VUOSI 2014:
Muuttosuunnitelmat ohjaavat meidän tämän vuoden töitä, tavoitteita ja prioriteetteja. Yritämme vahvistaa keskusta ja meidän nykyistä henkilökuntaa työn jatkamiseen. Haluamme muuttaa perheillat viralliseksi seurakunnaksi. Haluamme organisoida keskuksen rakenteen sellaiseksi, että se toimii ja voi jatkaa kasvua. Haluamme jättää hyvän pohjan eri työmuodoille, esim. äitiysprojektille, raamattuprojektille ja uuden keskuksen rakentamiselle niin, että muut voivat niitä jatkaa. Haluamme luoda kontaktit ja suunnitelman lähetystyöntekijöiden lähettämiseksi täältä niihin maihin, mihin tähän asti olemme kutsun kokeneet (Nicaragua, Kuuba, Lähi-Itä ja Kauko-Itä). Haluamme rohkaista, opettaa, antaa kaikkemme niille ihmisille, jotka ovat työmme hedelmänä alkanet uuden elämän Jeesus Herranaan ja niille, jotka ovat vastaanottaneet haasteen lähteä lähetystyöhön ulkomaille tai tulla tekemään työtä keskuksemme kautta.
IMG_3196 copy
IMG_3300
IMG_3297

Kuvat: 1)Paikallinen tyttö harjoittelemassa matematiikan laskuja meillä 2) Vanha mies, joka sai Raamatun ja alkoi sitä heti lukea 3) Raamattujenjakoryhmä: Suomi, Costa Rica, Kanada, Kolumbia ☺

IMG_3240

Kuva: Aktiotiimi keskuksella työpäivän jälkeisessä palaverissa.

Halu ja pyyntö on, että Jumala kutsuisi vielä lisää hyviä, sitoutuneita ja taidokkaitakin ihmisiä Guanaasten Missionuorten tiimiin tämän vuoden aikana. Haluaisimme lähteä kevein sydämin, tietäen, että työ jatkuu käsissä, jotka voivat viedä sitä vielä paljon pidemmälle kuin me.

Aktiomatkat ja Kuuba:
Alkava seurakuntamme (perheillat) suunnittelee tälle vuodelle kolmea aktiomatkaa. Kaksi niistä on Nicaraguaan, missä työtä jatketaan samoissa paikoissa, missä sitä aloitettiin viime vuonna. Nicaraguan matkat ovat ajallisesti ja taloudellisesti monille mahdollisia ja hyvä ensiaskel lähetystyöhön. Olemme kokeneet kutenkin, että tänä vuonna meidän tulisi tarjota mahdollisuus myös seuraavan askeleen ottamiseen. Kuubasta tuli meille avunpyyntö, kutsu tehdä siellä työtä. Kuuba on ollut sydämellämme KAUAN! Diegon ja minun haaveena oli päästä sinne 10-v tai 15-v häämatkalle ja samalla tutustumaan maahan, kulttuuriin ja mahdollisuuksiin siellä, mutta kumpikaan matka ei onnistunut. Nyt olemme suunnittelemassa “omaa” matkaa touko-kesäkuulle, jotta voimme valmistaa ja suunnitella aktiomatkan lokakuulle. Tarvitsemme $1500 ensimmäistä matkaa varten. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, rahat voi lähettää normaalin kannatustilin kautta, mutta ilmoitathan meille, että ne ovat nimenomaan Kuuban matkaa varten.

Avoin aktio kesäkuussa:
Kesäkuun 5-15 päivä keskuksemme järjestää “avoimen aktion”, eli siihen saa tulla osallistumaan kuka tahansa mistä maasta tahansa. Siihen kuuluu lyhyt koulutusjakso ja sitten käytännön lähetystyötä, kuten Raamattujen jakoa, lapsityötä, yms, täällä Guanacasten alueella. Lopussa pääsee virkistysmatkalle tulivuorelle tai rannalle. Tämä on hieno ja helppo mahdollisuus sinulle, jotka olet haaveillut Costa Ricasta tai lähetystyöstä, mutta tilaisuutta ei ole vielä tullut. Hinta $700 + matkat. Englanninkielentaito hyödyllinen. Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut!

Haluamme kutsua teistä jokaisen olemaan tämänkin vuoden mukana siinä, mitä Jumala elämämme ja työmme kautta tekee täällä Costa Ricassa! Esirukoukset ja taloudellinen kannatus ovat edelleen yhtä tärkeitä kuin aina.

Siunattua pääsiäistä ja kevättä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *