Ketä olemme?

Olemme suomalais-costaricalainen pariskunta. Elämämme ja työmme pyörivät seuraavien teemojen ympärillä: lähetystyö, opettaminen, tavoittaminen, evankeliointi, mobilisointi, koulutus ja esirukous. Osallistumme Jumalan työhön erityisesti Costa Ricassa.

Olemme toimineet 90-luvulta saakka lähetystyössä Costa Ricassa kansainvälisen kristillisen Youth With A Mission – järjestön työntekijöinä.  Vuodesta 2015 olemme asuneet Suomessa ja kesällä 2020 palaamme taas lähetyskentälle Costa Ricaan.

Diegon sydämellä on erityisesti nuorten tavoittaminen ja evankeliumin tuoma muutos yksittäisten ihmisten elämässä, kyläyhteisöjen kehittäminen ja mahdollisuuksien luominen. Sallan sydäntä lähellä olevia aiheita ovat lähetystyöntekijöiden ja kristittyjen opettaminen ja varustaminen, kristillinen johtajuus, esirukous, lähetystyön strateginen kehittäminen sekä kristillinen toimijuus yhteiskunnassa.

Perheeseemme kuuluu kolme lasta.

Työmme Costa Ricassa

Työskentelemme Guanacasten pienissä maaseutukylissä, missä monet hengelliset, poliittiset, kulttuurilliset ja kehitykseen liittyvät ongelmat ovat kärjistyneet. Alue on luonnonläheistä, kaunista maaseutua, missä harjoitetaan karjataloutta. Katolinen valtauskonto on sekoittunut taikauskoon ja kulttuurilliseen perinteeseen, mikä pitää ihmiset kaukana Jumalan aidosta kohtaamisesta samalla kun valtakulttuuri muuttuu yhä maallisemmaksi.  Valtion instituutit ja avut eivät useinkaan yllä pienimpiin kyliin; ihmiset kokevat olevansa yksin muutoksen ja kehityksen ulottumattomissa. Macho-kulttuuri sallii ja jopa odottaa miesten olevan vastuuttomia, alkoholisteja, monien eri naisten miehiä ja heidän lasten isiä, jotka eivät kuitenkaan yleensä ota osaa lastensa elämään. Nuorilla ei yleensä ole mahdollisuuksia harrastuksiin, koulut jäävät usein kesken, tulevaisuuden toivoa tai suunnitelmia ei ole.

Työnäkymme Guanacastessa on ohjata kylien asukkaita henkilökohtaiseen jumalasuhteeseen. Heidän alkaessa nähdä itsensä ja elämänsä Jumalan näkökulmasta, syntyy perheisiinkin eheyttä ja yhteisöihin kehitystä ja edistystä. Haluamme nähdä Guanacasten nuorten löytävän identiteettinsä, innostuvan elämästä ja toteuttavan unelmiaan Jumalan kanssa.

Kutsumme ja varustamme alueen seurakuntia lähetystyöhön. Haluamme nähdä uuden lähetystyöntekijäsukupolven lähtevän Guanacastesta maailman ääriin asti. YWAM Guanacasten lähetyskeskuksella johdamme kansainvälistä työntekijä- ja vapaaehtoistiimiä, tuemme nuorten kristittyjen johtajien kehittymistä erilaisten koulutusohjelmien kautta sekä olemme mukana oman kylän ja kyläläisten elämässä.