Esittely

Olemme Lempäälässä asuva suomalais-costaricalainen perhe. Elämämme ja työmme pyorii seuraavien teemojen ympärillä: lähetystyö, IMG_4574opettaminen, tavoittaminen, evankeliointi, mobilisointi, koulutus ja esirukous.  Näillä ja näihin osallistumme Jumalan työhön Suomessa ja Costa Ricassa, seurakunnissa, kaduilla ja tapahtumissa.

Toimimme vuosista -93 ja -98  lähetystyössä Costa Ricassa kansainvälisen kristillisen Youth With A Mission – järjestön alaisina. Työskentelimme maan keskuslaaksossa Herediassa ja luoteisosassa Guanacaste-provinssissa. Vuodesta 2015 olemme asuneet Suomessa. Diego työskentelee YWAM Suomen, eli Missionuorten työyhteydessä ja  Salla on töissä Kansanlähetyksessä ja suorittaa kansainvälisen politiikan maisteriopintoja. Diego toimii lähetystyössä Suomessa ja Costa Ricassa. Vierailemme puhumassa, opettamassa ja innostamassa seurakunnissa ja tilaisuuksissa ympäri Suomen. Diego on rumpali ja perkussionisti, joka musiikillaankin tavoittaa ja koskettaa ihmisiä.

Vuosien kuluessa lähetystyöntekijöiden ja uskovien opetus ja kouluttaminen on tullut lähelle sydäntämme. Olemme opettaneet eri kursseilla ja eri maissa aiheista lähetystyö, evankeliointi, Jumalan isän sydän, kansojen identiteetti, lähetystyön varainhankinta, lähettisuhteet, esirukous ja monista muistakin. Kristillinen johtajuus ja lähetystyön strateginen kehittäminen ovat myös sydäntämme lähellä olevia aiheita, joissa olemme elämän ja kokemuksen myötä kasvaneet.

Costa Rica

Costa Ricassa asuimme ja teimme työtä Guanacasten pienissä maaseutukylissä, missä monet hengelliset, poliittiset, kulttuurilliset ja kehitykseen liittyvät ongelmat ovat kärjistyneet. Alue on luonnonläheistä, kaunista maaseutua, missä harjoitetaan karjataloutta. Katolinen uskonto on sekoittunut taikauskoon ja kulttuurilliseen perinteeseen, mikä pitää ihmiset kaukana Jumalan aidosta kohtaamisesta. Valtion instituutit ja avut eivät useinkaan pienimpiin kyliin yllä, ihmiset kokevat olevansa yksin, muutoksen ja kehityksen ulottumattomissa. Macho-kulttuuri sallii ja jopa odottaa miesten olevan vastuuttomia, alkoholisteja, monien eri naisten miehiä ja heidän lasten isiä, jotka eivät kuitenkaan yleensä ota osaa lastensa elämään. Nuorilla ei ole mahdollisuuksia harrastuksiin, koulut jäävät usein kesken, tulevaisuuden toivoa tai suunnitelmia ei ole.

Työnäkymme on ohjata maaseutukylien asukkaita henkilökohtaiseen jumalasuhteeseen. Kun he alkavat nähdä itsensä ja elämänsä Jumalan näkökulmasta, se tuo eheyttä perheisiin ja sitä kautta myös raamatullista kehitystä ja edistystä kokonaisten kylien elämään ja tulevaisuuteen. Työmme kautta haluamme nähdä Guanacasten nuorten löytävän identiteettinsä, innostuvan elämästä ja toteuttavan suuria unelmia Jumalan kanssa.

Käytännössä työmme sisälsi hyvinkin erilaisia tehtäviä. Perustimme ja johdimme lähetyskeskusta, jossa asui sekä pitkäaikaisia lähettejä, vapaaehtoisia ja opiskelijoita, että vieraili lyhytaikaisia aktiotiimejä. Keskuksessa pyöritimme säännöllistä ohjelmaa lähikylien lapsille ja nuorille. Keskuksesta käsin työskentelimme kymmenissä eri kylissä esim. paikallisseurakuntia tukien, kouluissa puhuen, opettaen englantia, järjestäen leirejä, aktioita, vierailuja, kehitysvammaisten lasten parissa, rakennus- ja kunnostusprojekteja toteuttaen, kylänkehitystyössä yms. Suuri osa ajastamme kului keskuksen pyörittämiseen, hallinnollisiin ja ylläpidollisiin tehtäviin, osa taas eri kylissä paikallisten kanssa työtä tehden. Johtamamme keskus ja tiimi ovat pieniä joten jokaisen on oltava valmis osallistumaan kaikkiin eri työtehtäviin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *