Herätystä ja varkaita

IMG_1653

Costa Rican Missionuorten henkilökuntaa koulutuk­sessa

IMG_1685

Boa­ nauttii sateesta kylätiellä

Tuntuu ihmeelliseltä, että Jumala lähetti juuri meidät tänne tekemään työtään, tekemään Häntä tunnetuksi, ruokkimaan lampaitaan ja auttamaan heitä löytämään Jumalan tarkoitus ja suunnitelma. Olemme työskennelleet, rukoilleet ja odottaneet vastausta uskoen Jumalan haluavan tehdä täällä suuria asioita. Nyt kun hedelmää alkaa tulla, tulee kyvytön olo. Sitä ajattelee, että tässä maailmassa olisi monia muita paljon kyvykkäämpiä ihmisiä hoitamaan tämä tehtävä. Mutta Jumala sanoo, kuten sanoi Moosekselle: ”Mene nyt, minä olen sinun kanssasi, kun puhut, ja neuvon sinulle, mitä sinun tulee sanoa…ja neuvon teille, mitä teidän tulee tehdä.” Varmaankin kaikkein eniten olemme kasvaneet riippuvaisuudessa Jumalaan. Ja senkin olemme huomanneet, että Jumala enemminkin kysyy:”Oletko halukas?” kuin “Oletko kyvykäs?”. Joka tapauksessa on aivan mahtavaa nähdä aitoa nälkää Jumalan puoleen, pimeydessä vaeltavien ihmisten tuleminen valoon, herätystä, muutosta, aitoa Jumalan työtä ihmisten elämässä. On etuoikeus voida todistaa tätä ja olla tässä mukana!

Syksyn tapaamisia
Syyskuukaudet ovat olleet erilaisten tapaamisten aikaa. Diego ja Kimmo pääsivät mukaan kansainväliseen Meksikon‐ konferenssiin, missä kokoontui 800 YWAM-työntekijää ympäri maailman. Elokuun lopulla meillä oli San Josessa 4 päivän koulutus järjestön kaikille tämän maan työntekijöille, vieraspuhujana oli argentiinalainen opettaja. Viime viikonloppuna olimme koolla Herediassa kaikkien CostaRican kolmen työkeskusten johtoryhmien kanssa. Tuloksena syntyi useita uusia kansallisia projekteja. Tällaiset kokoontumiset vievät aikaa ja rahaa, mutta ovat olennainen osa järjestömme luonnetta ja samalla ravitsevat meitä. Kansallisissa johtajien tapaamisissa meillä on aina jonkin verran suunnittelu‐ ja toteutusvastuuta. Näiden lisäksi olemme perheenä käyneet Herediassa joka kuukauden viimeisenä viikonloppuna lasten King’s Kids leireillä, joiden kautta lapsemme ovat saaneet kasvaa ja vahvistua uskossaan. Marraskuun leiri pidetään täällä Guanacastessa.

Keskuksen kuulumisia
Syksy on tuonut tullessaan joitakin uusia työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Noin kuukausi sitten alkoi myös uusi opetuslapseuskoulu, missä meillä on 5 opiskelijaa kolmesta eri maasta. Paikallinen A on ottanut vetovastuun kahdesta viikottaisesta lasten kerhosta, mikä on mennyt hyvin, vaikka se onkin hänelle uusi, suuri haaste. V, uusi työntekijä J ja suomalainen pariskunta vetävät opetuslapseuskoulua. Vapaaehtoisina meillä on suomalais‐ruotsalainen pariskunta ja yksi suomalainen tyttö.

Maanantaiset avoimet illat jatkavat kasvuaan ja vaikutustaan. Meillä on useita “hyviä ongelmia”, kuten se, etteivät kaikki mukanaolijat mahdu keskuksen olohuoneeseen ja ettei meillä ole tarpeeksi tuoleja tai kulkuvälineitä. Olemme kuljettaneet ihmisiä kahdesta lähikylästä, mutta nyt tuli kolmaskin kylä, mistä tulijoita olisi yli 50 joka viikko! Ihmiset myös pyytävät, voisimmeko aloittaa kokoontumisen sunnuntaisin. Puhumme siis seurakunnan perustamisesta ja se hieman pelottaa meitä. Vaikka olemme vuosikausia alueelle seurakuntaa rukoilleet, emme koskaan ajatelleet itse sellaista perustavamme. Tarvetta kuitenkin on ja nyt näyttää siltä, että seurakuntahan kokoontuvana yhteisönä on jo olemassa, se tarvitsee vain kaitsemusta ja ohjausta. Muutaman viikon päästä Diego vie bussillisen Nicaraguaan lähetysmatkalle palvelemaan köyhiä slummeissa eläviä ihmisiä. Haluamme keskuksellemme kokoontuvien paikallisten alusta asti ymmärtävän lähetystyön normaaliksi osaksi uskonelämää. Rukoilkaa kaikkien näiden uusien ja ei‐uskovien puolesta, meidän ja keskuksen henkilökunnan puolesta, jotka vedämme näitä kokoontumisia ja myös Nicaraguan matkan puolesta!

IMG_1699

Raamattuprojektin kuulumisia
Täältä Guanacastesta alkanut Raamattujen jakaminen jokaiseen kotiin leviää muuallekin. Costa Ricassa siitä on tullut järjestömme ja paikallisten kristittyjen kansallinen projekti, jonka kautta olemme jakaneet jo melkein 90 000 Raamattua. Nicaraguan ja Panaman keskukset ovat jo aloittaneet vastaavan jakamisen omissa maissaan muutama vuosi sitten. Joulukuussa projekti aloitetaan Brasiliassa (50 miljoonaa Raamattua!!) ja ensi vuonna Dominikaanisessa Tasavallassa. YWAM:n perustajan Loren Cunninghamin haaste koko maailman kristityille on viedä Raamattu jokaiseen kotiin omissa maissaan tämän vuosikymmenen aikana. Tänä vuonna Suomessa käydessään hän haastoi myös suomalaisia viemään Raamatun jokaiseen talouteen Suomessa.

Me jatkamme jakamista tavoitteena Guanacasten 114 000 kotia. Viime viikolla saimme 3000 Raamattua lisää ja jatkuvasti baselta lähtee ryhmiä niitä jakamaan. Viime viikolla 9 nuorta oli viisi päivää kaukaisissa kylissä Nicoyan niemimaan vuorilla, missä jakoivat kävellen 350 Raamattua.

IMG_1781

Raamattujen jaon yhtey­dessä tien varrella jutel­laan paikalli­sille pojille

Varkaita ja siunauksia
Diegon ollessa Meksikossa alkoi meille ja keskukselle murtautua yöllisiä vieraita lähes joka yö. Onneksi kuitenkin joka kerta kuulimme heidän tulemisen, joten he eivät ole saaneet mitään varastettua, mutta sitkeästi ovat kuitenkin jaksaneet yrittää. Muutaman kerran olemme soittaneet poliisit, mutta he tulevat hitaasti, sireenit ja valot päällä, joten varkaat ehtivät läheteä karkuun jo ennen kuin poliisit ovat edes autosta nousseet. Joinakin öinä olemme yrittäneet itse saada heitä kiinni, mutta aina ovat päässeet karkuun keskuksen takaiseen metsikköön. Kyse on naapurikylän nuorista, jotka ovat jättäytyneet pois koulusta, eivät tee töitä ja käyttävät huumeita. Nämä nuoret ovat siis olleet rukoustemme kohteena jo kuukauden ja pyydämme, että Jumala näyttäisi, kuinka auttaa heitä. He tarvitsevat ohjausta ja työmahdollisuuksia, joita täällä on hyvin vähän. Näiden nuorten, yleisen turvallisuuden ja hyvien yöunien puolesta saa ruokoilla!

Rukousvastauksena kansaivälinen kaivosyhtiö, joka oli ostanut puolet kotivuorestamme on nyt yhtäkkiä perunut ja pysäyttänyt koko kaivoshankkeen! Toinen rukousvastaus on, että löysimme lapsillemme ensi vuodeksi suomalaisen kotiopettajan, joka vaikuttaa aivan Jumalan valitsemalta tähän tehtävään. Jumala on myös suojellut meitä pahalta dengue‐ epidemialta.

Olemme opettaneet ja opetamme tänä syksynä yhteensä neljä viikkoa eri opetuslapseuskouluissa aiheista sisäinen eheys, Jumalan isänsydän, esirukous ja evankeliointi. Pyydämme esirukousta, että voisimme olla Jumalan käytössä, kun opetamme.

Osa työnäkyämme on varustaa ja lähettää lähetystyöntekijöitä Guanacastesta maailmalle. Nicoyalainen E, joka kävi vetämämme op‐koulun Herediassa 12‐vuotta sitten päätti nyt vastata kutsuun ja lähti Argentiinaan palvelemaan Missionuorten Kings Kids työhön! Rukousvastaus ja ilo, että saimme perheillassa rukoilla hänen puolestaan ja lähettää hänet!

Kiitos taloudellisesta kannatuksesta ja esirukouksista!

IMG_1741

Pala­verissa arkki­tehdin ja in­sinöö­rin kanssa

IMG_1565

Tiimin kanssa rakennettiin kirkkoa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *