Herätystä ja varkaita

IMG_1653

 

Costa Rican Missionuorten henkilökuntaa koulutuk­sessa

IMG_1704

 

Nic Markus on aloitta­nut suoma­laisen 1. luokan kotikoulu­na

IMG_1685

 

Boa­käärme nauttimassa sateesta kylätiellä

Tuntuu ihmeelliseltä, että Jumala lähetti juuri meidät tänne tekemään työtään, tekemään Häntä tunnetuksi, ruokkimaan lampaitaan ja auttamaan heitä löytämään Jumalan tarkoitus ja suunnitelma. Olemme työskennelleet, rukoilleet ja odottaneet vastausta uskoen Jumalan haluavan tehdä täällä suuria asioita. Nyt kun hedelmää alkaa tulla, tulee kyvytön olo. Sitä ajattelee, että tässä maailmassa olisi monia muita paljon kyvykkäämpiä ihmisiä hoitamaan tämä tehtävä. Mutta Jumala sanoo, kuten sanoi Moosekselle: ”Mene nyt, minä olen sinun kanssasi, kun puhut, ja neuvon sinulle, mitä sinun tulee sanoa…ja neuvon teille, mitä teidän tulee tehdä.” Varmaankin kaikkein eniten olemme kasvaneet riippuvaisuudessa Jumalaan. Ja senkin olemme huomanneet, että Jumala enemminkin kysyy:”Oletko halukas?” kuin “Oletko kyvykäs?”. Jokatapauksessa on aivan mahtavaa nähdä aitoa nälkää Jumalan puoleen, pimeydessä vaeltavien ihmisten tuleminen valoon, herätystä, muutosta, aitoa Jumalan työtä ihmisten elämässä. On etuoikeus voida todistaa tätä ja olla tässä mukana!

SYKSYN TAPAAMISIA

Syyskuukaudet ovat olleet erilaisten Missionuorten tapaamisten aikaa. Diego ja Kimmo pääsivät mukaan maailmanlaajuiseen Meksikon‐ konferenssiin, missä kokoontui 800 Missionuorten työntekijää ympäri maailman. Elokuun lopulla meillä oli San Josessa 4 päivän koulutus kaikille tämän maan Missionuorten työntekijöille, vieraspuhujana oli argentiinalainen Alejandro Rod‐ riguez. Viime viikonloppuna olimme koolla Herediassa kaikkien CostaRican kolmen työkeskuksen johtoryhmien kanssa. Tuloksena syntyi monia kansallisia projekteja. Tällaiset kokoontumiset vievät aikaa ja rahaa, mutta ovat olennainen osa järjestömme luonnetta ja samalla ravitsevat meitä paljon. Costa Rican tapaamisissa meillä on Diegon kanssa aina jonkin verran suunnittelu‐ ja toteutusvastuuta. Näiden lisäksi olemme perheenä käyneet Herediassa joka kuukauden viimeisenä viikonloppuna lasten King’s Kids leireillä, minkä kautta lapsemme ovat selkeästi kasvaneet ja vahvistuneet uskossaan. Marraskuussa Kings Kids leiri pidetään täällä Guanacastessa.

BASEN KUULUMISIA

Syksy on tuonut tullessaan joitakin uusia työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Noin kuukausi sitten alkoi myös uusi opetuslapseuskoulu, missä meillä on 5 opiskelijaa kolmesta eri maasta. Dona Ana on ottanut vetovastuun kahdesta viikottaisesta lasten kerhosta (kids clubista), mikä on mennyt hyvin, vaikka se onkin hänelle uusi, suuri haaste. Vivian, uusi työntekijä Josue ja Sarajärvet vetävät opetuslapseuskoulua. Vapaaehtoisina meillä on suomalais‐ruotsalainen pariskunta ja yksi suomalainen tyttö.

Maanantaiset perheillat jatkavat kasvuaan ja vaikutustaan. Meillä on useita “hyviä ongelmia”, kuten se, etteivät kaikki mukana olijat mahdu basen olohuoneeseen ja ettei meillä ole tarpeeksi tuoleja tai kulkuvälineitä. Olemme kuljettaneet ihmisiä kahdesta lähikylästä, mutta nyt tuli kolmaskin kylä, mistä tulijoita olisi yli 50 joka viikko! Ihmiset myös pyytävät, että voisimmeko aloittaa kokoontumisen sunnuntaisin. Puhumme siis seurakunnan perustamisesta ja se hieman pelottaa meitä, vaikka olemme vuosikausia alueelle seurakuntaa rukoilleet, emme koskaan ajatelleet itse sitä perustavamme. Tarvetta kuitenkin on ja nyt näyttää siltä, että seurakuntakin on jo kokoontuvana yhteisönä olemassa, se tarvitsee vain kaitsemusta ja ohjausta. Vau!! Muutaman viikon päästä Diego vie bussillisen näitä ihmisiä Nicaraguaan lähetysmatkalle palvelemaan köyhiä slummeissa eläviä ihmisiä. Haluamme heidän alusta asti ymmärtävän lähetystyön normaaliksi osaksi uskonelämää. Rukoilkaa kaikkien näiden uusien ja ei‐uskovien puolesta, meidän ja basen henkilökunnan puolesta, jotka vedämme näitä kokoontumisia ja myös Nicaraguan matkan puolesta!

IMG_1699

 

Kau­pan kassal­la

SUOMEEN!

Kaksi ja puoli vuotta on pisin aika, minkä olemme perheenä olleet pois Suomesta sen jälkeen, kun minä 16‐vuotta sitten tulin Costa Ricaan. Nyt on siis korkea aika Suomen‐matkalle! Vaikka emme ole vielä pystyneet ostamaan lippuja, suunnittelemme olevamme siellä n. kaksi kuukautta joulukuusta helmikuuhun. On loma ja haluamme myös kiertää vierailemassa ja kertomassa työstämme mahdollisimman monille. Meihin tai äitiini voi ottaa yhteyttä, jos haluatte sopia tilaisuuksia tai vierailuja tammikuulle. Olemme suurimman osan ajasta Luumäellä ja myös jonkin verran pääkaupunkiseudulla. Muualla vain “tilauksesta”. Talvivaatteita, luistimia, suksia jne huolimme mielellään lainaksi, jos jollakin on sopivia ylimääräisiä.

RAAMATTUPROJEKTIN LEVIÄMINEN:

Täältä Guanacastesta alkanut Raamattujen jako jokaiseen kotiin jatkaa leviämistä. Costa Ricassa siitä on tullut Missionuorten ja paikallisten kristittyjen kansallinen projekti, jonka kautta olemme jakaneet jo melkein 90 000 Raamattua. Nicaraguan ja Panaman Missionuoret ovat jo aloittaneet vastaavan jakelun omissa maissaan muutama vuosi sitten. Joulukuussa projekti aloitetaan Brasiliassa (50 miljoonaa Raamattua!!) ja ensi vuonna Dominikaalisessa Tasavallassa. Missionuorten perustajan Loren Cunninghamin haaste koko maailman kristityille on viedä Raamattu jokaiseen kotiin omissa maissaan tämän vuosikymmenen aikana. Suomessa käydessään tänä vuonna hän haastoi Suomea tekemään vuodesta 2017 Raamattu‐vuoden, minkä aikana Raamattu vietäisiin jokaiseen talouteen Suomessa.

Me jatkamme jakamista tavoitteena Guanacasten 114 000 kotia. Viime viikolla saimme 3000 Raamattua lisää ja jatkuvasti baselta lähtee ryhmiä niitä jakamaan. Viime viikolla 9 nuorta oli viisi päivää kaukaisissa kylissä Nicoyan niemimaan vuorilla, missä jakoivat kävellen 350 Raamattua.

IMG_1781

 

Raamattujen jaon yhtey­dessä tien varrella jutel­laan paikalli­sille pojille

VARKAAT

Diegon ollessa Meksikossa alkoi meille ja baselle murtautua yöllisiä vieraita lähes joka yö. Aina onneksi kuitenkin kuulimme heidän tulemisen, joten he eivät ole saaneet mitään varastettua, mutta sitkeästi ovat jaksaneet yrittää. Muutaman kerran olemme soittaneet poliisit, mutta he tulevat hitaasti, sireenit ja valot päällä, joten varkaat ehtivät läheteä karkuun jo ennen kuin poliisit ovat edes autosta nousseet. Toisilla kerroilla olemme yrittäneet itse saada heitä kiinni, mutta aina ovat päässeet karkuun basen takaiseen met‐ sikköön. Olemme saaneet selville keitä he ovat: naapurikylän nuoria, jotka ovat jättäytyneet pois koulusta, eivät tee töitä ja ovat alkanet käyttää huumeita. Nämä nuoret ovat siis olleet rukoustemme kohteena jo kuukauden ja pyydämme, että Jumala näyttäisi meille, miten auttaa heitä. He tarvitsevat ohjausta ja työmahdollisuuksia, mitä täällä on hyvin vähän. Yleisen turvallisuu‐ den ja hyvien yöunien puolesta saa myös ruokoilla!

RUKOUSTA yms

‐Ensimmäinen rukousvastaus on se, että kansaivälinen kaivosyhtiö, joka oli ostanut puolet kotivuorestamme on nyt yhtäkkiä perunut ja pysäyttänyt koko kaivoshankkeen!!

‐Toinen rukousvastaus on, että olemme löytäneet lapsillemme ensi vuodeksi suomalaisen Anna‐kotiopettajan, joka vaikuttaa aivan Jumalan valitsemalta tähän tehtävään.

‐ Jumala on suojellut meitä pahalta dengue‐ epidemialta
‐ Matkalippurahat Suomeen
‐ Basen rakennusprosessi: Olemme nyt hakemassa rakennuslupia ja myös keräämässä varoja niihin sekä insinöörikustannuksiin. Viisautta ja Jumalan avoimia ovia jokaiselle askeleelle!

‐ Me olemme opettaneet ja opetamme tänä syksynä yhteensä neljä viikkoa eri opetuslapseuskouluissa aiheista sisäinen eheys, Jumalan isänsydän, esirukous ja evankeliointi. Pyydämme esirukousta, että voisimme olla Jumalan käytössä, kun opetamme.

‐ Osa työnäkyämme on varustaa ja lähettää lähetystyöntekijöitä Guanacastesta maailmalle. Nicoyalainen Evelyn, joka kävi op‐koulun Herediassa 12‐vuotta sitten päätti nyt vastata kutsuun ja lähti vähintään kahdeksi vuodeksi Argentiinaan palvelemaan Missionuorten Kings Kids työhön! Rukousvastaus ja ilo, että saimme perheillassa rukoilla hänen puolestaan ja lähettää hänet!

Kiitos taloudellisesta kannatuksesta ja esirukouksista!

IMG_1696

Evelyniä siu­naamassa Argentinaan
IMG_1741

Pala­verissa arkki­tehdin ja in­sinöö­rin kanssa

IMG_1565

Tiimin kanssa rakennettiin kirkkoa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *