Elämää Suomessa – huhtikuu 2015

Keväinen tervehdysIMG_6373 aurinkoisesta Lempäälästä! Talvessa ei ollut mitään valittamista, mutta kyllä kevät on tuonut iloa mukanaan, kun on päässyt pyöräilemään, kun jalkakäytävät puhdistettiin hiekasta ja Troy pääsi skeittaamaan, kun lumet ja jäät sulivat ja omin silmin näemme kirkkaansinisinä välkkyvät Lempäälää kaikkialta ympäröivät järvet, kun on päässyt pelaamaan jalkapalloa ulkokentille ja lenkkeilemään hiekkateille. Vielä kun opimme nukkumaan valoisaan aikaan, niin kyllä elämä hymyilee!

Tämä on nyt se kirje, jossa pitäisi selkeästi antaa teille kannattajille ja esirukoilijoille tietoa elämästämme, työstämme ja suunnitelmistamme täällä Suomen kamaralla. Selkeän esityksen antaminen tuntuu vaikealta, mutta kyllä elämämme jonkinlaiseen alkuun on asettunut, joten tässä on nyt tämän hetken tilanteesta:

Tampereen seutu on elävää hengellisesti; seurakuntatarjontaa ja tapahtumia on paljon. Olemme kuitenkin asettuneet paikalliseen Majakkayhteisöön Lempäälän ev.lut. seurakunnan yhteyteen. Majakka on elävä, moderni ja vapaamuotoinen seurakuntayhteisö, missä on koko perhe viihtynyt ja olemme alkaneet tutustua ihmisiin. Olemme nähneet siellä paljon terveen ja vahvan seurakunnan merkkejä. Toivomme, että saamme olla vastaanottamassa, mutta myös antamassa ja palvelemassa, rakentamassa yhteisöä eteenpäin.

Pääsiäisenä muutimme Lempäälän keskustan eteläpäähän, mistä saimme yhden huoneen, yhden vessanpöntön ja 6 m2 suuremman kerrostaloasunnon. Olemme nyt siis taas vaihteen vuoksi purkamassa laukkuja ja asettautumassa uudelleen. Tällä kertaa talomme on huomattavasti yhteisöllisempi – vai olisiko vuodenajalla sen kanssa tekemistä? Olemme jo tutustuneet useisiin naapureihin ja Nikkiksen pitäminen sisätiloissa on äärettömän vaikeaa, kun ulkona jyllää aamusta iltaan lapsijengi pihaympäristön pellolla, ojissa ja pusikossa. Jotenkin alkaa tuntua siltä, IMG_6350että nämä meitä ympäröivät ihmiset ovat nyt se meidän ensisijainen kenttämme täällä. Riemua elämään lisää vielä se, että Diego sai rumpunsa Costa Ricassa myytyä ja nyt on ostettu tilalle sähkörumpusetti sievistämään olohuonettamme. Pääasiallisia rumpaleita ovat isä ja kuopus, mutta kyllä teinitkin soittavat muilta harrastuksilta ehtiessään.

Sukulaiset eivät aivan lähellä asu, mutta heitä on mukava tavata useammin kuin kerran parissa vuodessa – varsinkin kun on upouusi serkkuvauva! Vanhempani ovat jaksaneet ajaa Lempäälään enemminkin, auttaneet käytännön asioissa ja äitini oli esimerkiksi kotona lasten kanssa, jotta me Diegon kanssa pääsimme Missionuorten henkilökuntapäiville.

NIKKIS on pahimmasta muutoksesta selvittyään sopeutunut kouluun ja itse sinne kulkemiseen mukavasti. Hän on saanut opetella ystävyyttä suomalaisiin lapsiin, mutta joutunut myös vähän kokemaan koulukiusaamisen raakuutta. Serkkujen tapaamista odotetaan aina suurella innolla.

JULIA kestää tylsiä kouluaineita ja inhottavia opettajia keskiviikkojen odotuksessa, koska silloin on musiikkia ja käsityötä, jotka ovat kaiken kärsimyksen arvoisia. Kevät on raastavaa, kun on niiiin ihania aurinkoisia kevätpäiviä ja sitten tulee niitä hirveitä tyhmiä kylmiä takatalvipäiviä. Kitara kuitenkin soi, piirustuksia syntyy ja tanssikengät kuluu…

TROY on hakenut yhteishaussa sekä suorittamaan yo-automaatioasentaja kaksoistutkintoa että paikalliseen lukioon. Kesäkuussa odottaa ripari. Vapaa-ajan täyttävät muun muassa skeittaus, koripallo ja seurakunta.

DIEGO on tunnollisesti käynyt päiIMG_6466vittäisellä suomen kielen kurssilla Tampereella. Haastavinta on löytää niitä, jotka todella harjoittelisivat hänen kanssaan, eivätkä heti vaihda kieltä englantiin. Arkitilanteiden ja –asioiden hoitaminen suomeksi ja suomalaisessa ympäristössä alkaa kuitenkin hoitua luontevasti. Helmi-maaliskuussa Diego teki 3 viikon matkan Costa Ricaan siellä olevan aktioryhmän kutsusta. Hän sai olla kuskina, tulkkina, auttaa keskuksella, jakaa Raamattuja ja nähdä ihmisiä. Diego kokee, että tulevaisuudessakin hänen tehtävänsä on edelleen tukea keskusta Guanacastessa, matkustaa sinne tarvittaessa ja olla mukana työn jatkumisessa siellä. Diego on nyt Suomessa YWAM (=Missionuorten) -lähetystyöntekijä. Hänen sydämellään on erityisesti nuorten tavoittaminen ja mobilisointi lähetystyöhön. Diego etsii mahdollisuuksia työskennellä yhdessä seurakuntien kanssa nuoria haastaen ja etsiä eri kanavia nuorten kohtaamiseen ja tavoittamiseen. Diego myös auttaa juniorien jalkapallovalmennuksessa, vaikka onkin kokenut sen vaikeaksi kielen lisäksi hyvin erilaisen valmennusmentaliteetin takia.

SALLA – Diegon saatua maassaolo- ja työluvan sekä kannatuksemme reilun laskemisen myötä meille tuli selkeys siitä, että Diego jatkaisi lähetystyöntekijänä Suomessa ja minä etsisin palkkatyötä. Henkisesti valmistauduin vaikka minkälaisen työn tekemiseen, mutta odottamatta sain paikan Ryttylästä Kansanlähetyksestä. Vaikka alun perin hain järjestöstä toista paikkaa, päädyin vastaanottamaan varainhankkijan kehittäjän työn. Järjestössä on tarvetta ja halua jonkinlaiseen kulttuurinmuutokseen ja uskonvaraisuuden lisäämiseen. Minulla on tietysti asiasta 17 vuoden kokemus sekä henkilökohtaisen että järjestön rahoituksen puolelta. Nyt olen ollut kolme viikkoa töissä. Haastetta riittää, työkulttuuri on todella erilainen, mutta koen, että tämä on Jumalan järjestämä paikka ja voin olla Hänen käytössään siinä monellakin eri tavalla. Saan olla edelleen mukana lähetystyössä; Kansanlähetyksen missio on ”Evankeilioikaa kansa evankelioimaan kansoja” ja sillä on kotimaantyön lisäksi 70 lähettiä 13 eri maassa. Minun pitkät työpäiväni ovat iso muutos koko perheelle, joten niihin tässä totutellaan. Kansainvälisen politiikan opinnot etenevät omaa vauhtiaan avoimen puolella.IMG_6362

PERHEENÄ jatkamme sen tavoittelua, mitä varten Jumala on meidät Suomeen tuonut. Emme halua jättää huomaamatta mahdollisuuksia, tehtäväämme, pakkaamme emmekä lopettaa sitä elämäntyyliä, jossa kysytään Jumalalta, kuunnellaan ja ollaan kuuliaisia palvelemaan ja tavoittamaan. Mitä kauemmin täällä olemme, sitä enemmin silmämme ja ymmärryksemme avautuvat Suomen hengelliselle tilalle ja tarpeelle – ja sitä enemmin huomaamme Jumalan tuoneen meidät tänne suurella tarkoituksella.

Olemme alkaneet kokoontua säännöllisesti Tampereella YWAM (Missionuorten) – ryhmän kanssa, joka koostuu ihmisistä, jotka jossakin vaiheessa ovat olleet jossakin päin maailmaa Missionuorten toiminnassa mukana. Tampereella meitä on paljon, joten nyt olemme kokoamassa porukkaa, rukoilemme Tampereen puolesta sillä asenteella, että ”Herra näytä mitä haluat tästä synnyttää”.

King’s Kids on yksi Suomen Missionuorten laajimmista työmuodoista. Vapuksi menemme valtakunnalliselle leirille, missä tunnustelemme paikkaamme tässä työssä. Julia osallistuu kesällä King’s Kids mini-DTS ohjelmaan, jossa kolmeen viikkoon mahtuu opetusta, opetuslapseuttamista ja aktio Pohjois-Norjaan.

Ensimmäiset mahdollisuudet suomalaisten innostamiseksi lähetystyöhön ovat jo avautuneet. Pääsiäismaanantaina saimme puhua aivan täydelle kirkolle Kangasalan Majatalo-illassa. 28.4 pidämme kotikokouksen, johon saamme vieraaksi Sarajärvet Costa Ricasta ja Etu-Aasiassa syksystä asti olleen, Guanacasten keskukselta lähteneen Vivin! Ota yhteyttä, jos haluat tulla mukaan, niin osaamme varautua sopivaan ihmismäärään. 18.5 pidämme Tampereella isomman ”Missio Väli-Amerikka” -illan Sarajärvien kanssa, missä jaamme työstä, haasteista ja kutsumme ihmisiä mukaan. Heinäkuuksi 2016 olemme järjestämässä 2 viikon Raamattuaktiota Costa Ricaan, tavoitteena ainakin 20 henkilön ryhmä.

Pyydämme esirukousta perheemme ja tehtävämme puolesta. Erityisesti Diegolle mahdollisuuksia ja avoimia ovia kulkemaan kutsussaan ja tavoittamaan suomalaisia! Että perheenä voisimme jatkuvasti ja edelleen olla Hänen käytössään – vaikka Costa Ricaa kaipaammekin! Pyydämme rukousta lastemme puolesta -pahimmat kulttuurishokit ja sopeutumishaasteet saattavat hyvinkin vielä olla edessäpäin. Täyteen sopeutumiseen menee vielä pitkä aika. Muutos uudenlaiseen elämään ei ole ollut helppo prosessi, erityisesti emotionaalisesti se on ollut kaikille haastavaa.

Olemme nyt lähettiurallamme jonkinlaisessa risteyskohdassa, jakso Costa Ricassa on ohi ja nyt alkaa uusi IMG_6148jakso Suomessa. Noin viiden vuoden kuluttua suunnittelemme palaavamme Costa Ricaan jatkamaan lähetystyötä siellä. Kaikilla lähettäjillä ei kuitenkaan ole kutsua lähettien tukemiseen Suomessa tai ehkä ei vain jaksa lukea kirjeitä tai jostakin muusta syystä haluaisi jättäytyä pois kannatusrenkaastamme.  Jos et halua enää vastaanottaa kirjeitämme, voit vapaasti poistaa sähköpostikontaktisi listoiltamme sähköpostikirjeen mukana tulevalla linkillä tai ilmoittamalla sen meille sähköpostilla.

Samalla  esitämme kutsun jatkamaan kulkua ja lähetystyötä rinnallamme. Tästä lähtien taloudellisen kannatuksen kerääminen kohdistuu nimenomaan Diegoon, vaikka tietysti se on osa koko perheemme tuloa. Tavoitteena on, että vähintään minimipalkka, joka mahdollistaisi ajankäytön hengelliseen työhön. Tämä ajatus onkin ollut mielessäni usein töiden aloittamisen jälkeen. Päivät ovat pitkät, lyhyet illat ja viikonloput sujahtavat nopeasti lasten kanssa ja kotihommia tehden. Aika- ja voimarajojen tullessa vastaan ensimmäistä kertaa elämässäni olen joutunut vastaamaan kieltävästi, kun pyydetään sielunhoitoa tai rukoilemaan tai naistyöhön… Tämä on minulle vaikeaa, mutta näyttää sen, miten tärkeää on, että kannatamme hengellisen työn tekijöitä ja mahdollistamme sen, että he todella voivat antaa aikansa 100% näille asioille, koska me työssäkäyvät sitä emme voi tehdä. Joten ystävällisesti kutsumme sinut tulemaan Diegon lähettäjäksi! Jos haluat jatkaa kannatustasi tai sitoutua uudeksi kuukausilahjoittajaksi, voit ilmoittaa siitä meille sähköpostitse.

Tästä lähtien sähköiset kirjeemme tulevat luottamukselliseksi, ne toimitetaan vastaanottajille sähköpostilla ja nettisivuilla niitä pääsee lukemaan ainoastaan tunnuksella, mikä toimitetaan kannattajille ja kirjeensaajille.

KIITOS KAIKILLE TEILLE, JOTKA OLETTE KULKENEET KANSSAMME LÄHETYSSEIKKAILUSSA COSTA RICASSA KULUNEIDEN 17-VUODEN AJAN TAI OSAN SIITÄ! Työ, rukoukset ja kannatus eivät ole menneet hukkaan – viimeistään taivaassa saamme tavata monia niistä, joiden elämä ja iankaikkisuus on muuttunut meidän yhteisen panoksemme kautta! Jatketaan tätä edelleen!IMG_6467IMG_6344

 

2 thoughts on “Elämää Suomessa – huhtikuu 2015

  1. Asta

    Heip! Hauska kuulla kuulumisia Suomen suunnalta tällä kertaa. 🙂 Vaikuttaisi siltä, että olette selvinneet isosta muutoksesta tähän mennessä tosi hyvin! Rukoilen että Isä siunaisi tein perhettä jatkossakin hyvillä ystävillä ja uusilla jännittävillä seikkailuilla. Ihailen teidän koko perhettä ja oon tosi onnellinen siitä, että suomalaisetkin saa lämmitellä tein sydänten palossa. 🙂 Paljon siunausta kevään ja kesän uusiin haasteisiin!

  2. Mimmu

    Kiva lukea että olette kotiutuneet hyvin haasteista huolimatta! 🙂 Tuo yhtälö lapset, täysipäiväinen työ, kotityöt ja opiskelu on (itse sen kokeneena) sellainen, että siinä ei kyllä vuorokauteen paljon ylimääräisiä minuutteja ja voimia jää. Itselleen kannattaa silloin olla armollinen- kaikkea ei yksi nainen yksinkertaisesti pysty/jaksa/ehdi, ja silloin pitää sanoa vaan “ei”. 🙂 Mulla tuosta yhtälöstä on onneksi jo jäänyt pois opiskelu, mutta haastava täysipäiväinen työ ja perhe-rumba on kyllä huolehtinut siitä, että …tää on nyt tätä, enkä ole paljon jaksanut huonoa omatuntoa potea siitä, että seurakunta-aktiivisuus on ollut heikoissa kantimissa. Tsemppiä sullekin Salla kaikkien asioiden kanssa tasapainoiluun!

    Kansainvälinen politiikka- upeeta! Olen itse lukenut sen pitkänä sivuaineenani ja se oli kyllä NIIN mielenkiintoista, että jossain vaiheessa ihan mietin pitäiskö pyrkiä opiskelemaan sitä pääaineena. En sit kuitenkaan ryhtynyt, mutta nautin kyllä mielenkiintoisista opinnoista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *