Uuden Vuoden Uutisia – tammikuu 2013

Vuoden vaihtuminen on jonkinlaisen itsearvioinnin paikka. Lapsetkin kommentoivat olevansa ”näin paljon pitempiä” kuin viime vuonna, juoksevansa ”tosi paljon nopeemmin” kuin viime vuonna ja koulussakin aina kiipeävät yhtä luokka-astetta korkeammalle. Entäs me aikuiset, mihin suuntaan me kasvamme? Olisi varmaan hyödyllistä ja asiallista asettaa uuden vuoden tavoitteet sellaisiksi, mitkä auttavat meitä kasvamaan; kasvamaan uskossa, ihmisinä, ihmissuhteissa… Siinäpä tekemistä onkin, iästä riippumatta.

VIRKISTÄYTYMÄSSÄ JA VARUSTAUTUMASSA COLORADOSSA

Me aloitamme vuoden oikein ”kasvumaalla”. On ollut suuri siunaus olla täällä Colorado Springsin Missionuorten keskuksessa koulutuksessa, mihin saavuimme pari viikkoa sitten. Itse kurssi varustaa meitä kommunikoimaan ja opettamaan paremmin, mutta lisäksi saamme nauttia monista muista asioista, kuten lasten uusista monikansallisista lähettilapsikavereista, talvesta ja lumesta (ainakin vähän). Kahdesti viikossa saamme käydä hyvässä ja ruokkivassa seurakunnassa, nautimme valmiista aterioista, hyvästä opetuksesta… Keskus on paljon suurempi kuin meidän. Täällä on tällä hetkellä noin 150 henkilöä joko varustautumassa kentälle lähtöön, ovat sieltä tauolla tai palaamassa, tai sitten kuuluvat täällä henkilökuntaan ja ovat varustamassa ja lähettämässä lähtijöitä. Keskuksella on työntekijöitä 25 eri maassa, lähinnä 10-40 ikkunassa ja muslimimaissa. Erilaisia kursseja pyöritetään sekä täällä, että kohdemaissa. Todella dynaaminen, rikas ja kasvattava ympäristö. Kampus on vanha hotelli,  meidän perheellä on käytössä kaksi huonetta.

Kurssillamme on kahdeksan oppilasta: Usasta, Irlannista, Turkista, Intiasta, Thaimaasta, Azerbaidzanista… ja tietysti Costa Ricasta ja Suomesta! Opimme kulttuurienvälisestä kommunikoinnista, opetus- ja oppimistyyleistä ja tekniikoista erilaisten luentojen, esimerkkien ja harjoitusten kautta. Koko 6-viikkoisen kurssin aikana tulee myös valmistaa 12 tunnin opetus jostakin aiheesta. Diegon aihe on Jumalan isänsydän ja minun Kansojen identiteetti. Nic Markus käy keskuksen omaa esikoulua, Troylle ja Julialle ei ole paljonkaan järjestettyä ohjelmaa, mutta hyvin ovat tekemistä keksineet ja viihtyneet. On todella virkistävää olla täällä, pitää vähän taukoa normaalista rutiinista ja saada kasvaa!

COSTA RICAA UNOHTAMATTA…

Costa Ricaan palaamme 24.2. Siellä meitä odottaakin jo silloin vanhempani, kaksi muuta suomalaista vierasta ja 25 henkilön tiimi. Siitä viikon kuluttua tulee ryhmä arkkitehtejä ja insinöörejä tekemään uuden keskuksen rakennussuunnitelmia ja piirustuksia. Pääsemme tapaamaan Afrikasta palanneita DTS-oppilaita ja työntekijää. Saamme myös toivottaa tervetulleeksi uuden perheen, joka liittyy tiimiimme helmikuussa. Se, miten he päätyivät lähetystyöhön ja Costa Ricaan on ihmeellinen tarina ja kertoo aika paljon siitä, kuinka arvaamattomilla tavoilla Jumala toimii:

Kuten varmaan muistattekin, kolme-neljä vuotta sitten aloimme jakamaan Raamattuja Guanacastessa. Tilasimme Raamattuja kansainvälisen raamattuseuran Latinalaisen Amerikan toimistosta Miamista. Kun olimme joitakin tuhansia tilanneet, he kiinnostuivat projektista. Johtaja tarjoutui tulemaan yhteen meidän strategiapalavereista. Hän kyseli, että saisiko tuoda perheensä mukanaan ja tietysti sai! He tulivat kokoukseen ja vietimme heidän kanssaan reilun päivän, normaalisti esitellen työtämme, keskusta, perheen, raamattuprojektin…

Viime vuonna saimme sitten viestin, että molemmat vanhemmat olivat irtisanoutuneet ja lähteneet Uuteen Seelantiin lähetysvalmennukseen Missionuorten Opetuslapseuskouluun. Nyt joulun aikana heille tuli selväksi, että Jumala haluaa heidät Costa Ricaan, Guanacasteen, meidän keskukseen töihin! Jopa heidän 6-v tyttö sanoi, että Jumala oli hänelle unessa sanonut, että Hän vie heidän perheen Costa Ricaan. Se kokousmatka oli muuttanut heidän elämänsä, silloin he olivat perheenä saaneet lähetyskutsun pitkälti meidän perheen elämän ja esimerkin kautta. Ja meille se oli vain yksi päivä muiden joukossa, ja rehellisesti sanottuna vain yksi pariskunta satojen muiden joukossa.

 Olemme kiitollisia tästä perheestä, heidän kuuliaisuudestaan, rohkeudesta ja halusta tulla palvelemaan Guanacasteen! Olemme pyytäneet Jumalaa kutsumaan ihmisiä täyttämään meidän työntekijätarpeet, niin että työmme voisi kasvaa ja vahvistua. Tässä on nyt yksi iso ja ihmeellinen rukousvastaus!

 

Nainen, joka oli kauan toivonut uutta Raamattua, kun vanha termiittien syömä oli hajoamassa käsiin.

 

 

Julia, Nic Markus ja kaveri antamassa Raamattua

 

Kylän lapset juhlimassa Nikkisen 6-v synttäreitä

 

TIETOJA, TARPEITA JA RUKOUSAIHEITA:

–          Minulla oli voimakasta ja jatkuvaa päänsärkyä melkein kaksi kuukautta loppuvuodesta. Jouduin käymään lääkäreillä, kuvauksissa yms ja onneksi mitään vakavaa ei löytynyt. Antibiootit, migreeninesto-ohjeita, vauhdin hiljentämistä…  ja nyt olen voinut paljon paremmin! Kiitos teille, jotka rukoilitte ja kiitos Jumalalle parantumisesta!

–          Maanjäristysuhrien auttaminen on ollut hidasta ja vaikeaa. Viittä perhettä olemme kuitenkin saaneet auttaa, kiitos siitä!

–          Meidän Basen DTS (opetuslapseusryhmä) palaa pian Afrikasta. Jumala käytti heitä siellä ja varjeli, vaikka saivatkin malariaa, lavantautia ja matojakin… Rukoillaan, että heille jokaiselle selkiintyisi tulevaisuudensuunnitelmat ja Jumalan antamat elämäntehtävät!

–          Tämän matkan ja kurssin kustannukset olivat yli 6000€, mitä emme pystyneet säästämään tai ottamaan tavallisesta kannatuksesta. Lisäksi tämä on sellaiseen aikaan vuodesta, milloin pitää maksaa veroja, lasten ilmoittautumismaksuja kouluun jne. Silti saimme todistaa, miten pikku hiljaa varat tulivat, ensin lippuihin ja nyt pikkuhiljaa kurssimaksuun. Jumala on todella uskollinen ja käyttää yllättäviäkin keinoja, mutta usein meidän tulee ottaa askelia uskon varassa, kunnes näemme vastauksia. Tällä hetkellä tarvitsemme vielä 1100 € kurssimaksuun.

–          Sarajärven perheen vauvan pitäisi syntyä vielä tammikuun puolella. Siunausta ja huolenpitoa koko perheelle ja Lauralle, joka uskaltautuu synnyttämään Costa Ricassa!

–          Uuden, Strauben perheen, muutto ja sopeutuminen Guanacasteen.

–          Rukoillaan kasvua, intoa, iloa ja palvelumieltä vuodelle 2013 ja sen tuomiin haasteisiin! Meillä näyttää työt jatkuvan tuttuun malliin: äitiyskurssi, tiimejä, basen rakentamista, syksyllä alkava seuraava DTS, Raamattujen jakoa, henkilökunnan menttorointia jne. Haluamme oman työmme tuloksena keskuksen vahvistuvan niin, että se voi tavoittaa ihmisiä, olla ponnistuslauta monille eri työmuodoille, sekä Costa Ricassa, että muualla maailmassa. Paikka, missä henkilökunnan, vapaaehtoisten, tiimiläisten ja oppilaiden on hyvä kasvaa ja palvella.

Työntekijöitä ja vapaaehtoisia basella tekemässä tutkimusta saavuttamattomista ihmisryhmistä, joista joista tiimimme adoptoisi yhden.

Tässä huomaa sen, miten tarpeellinen ja hyödyllinen teknologia on lähetystyössä!

 

 

Kiitos, että muistat meitä rukouksissasi ja kiitos taloudellisesta kannatuksesta! Odotamme innolla, mitä Jumala tulee tekemään tänä vuonna meidän kaikkien yhteisen osallistumisen kautta!

Siunausta sinulle ja läheisillesi alkaneelle vuodelle!

 

Salla & Diego

Troy, Julia ja Nic Markus

 

YHTEYSTIEDOT:

Postiosoite:PO Box 195-5200 Nicoya,Costa Rica,

Nettisivut:www.pampa.fi,

Sähköposti:silvaatpampa.fi

Rukouskirjesiht: Leena Kurppa, Linnalantie 5,54500 Taavetti, 044-2552077

Perheemme kannatustili:

Missionuoret –Youth With A Mission Finland ry

FI16 8000 1670 3434 83 viite:4404

Rahankeräyslupa nro 2020/2011/627 Missionuoret – Youth With A Mission Finland ry ajalle 02.08.2011-02.08.2013 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta

One thought on “Uuden Vuoden Uutisia – tammikuu 2013

  1. Arto Tanskanen

    Hei !
    Soitit minulle muutama viikko sitten siintä teidän suomeen muuttamisesta lempäälään hakkalin kouluun lapsenne menee syksyllä. Asuntonne löytyy kyllä helposti seuraavien sivustojen kautta, etuovi, omakoti, nettiasunto, toti. fi, yms, asuntosivustojen kautta. Siunausta ja Jumalan johdatusta asuntoasioihinne kuin muuhunkin elämänne asioihin T, Arto Tanskanen nähdään !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *