Armon Vuonna 2012…

Vietimme joulua ensimmäistä kertaa aivan yksin perheenä. Reilun viikon ihan oikeasta joululomasta nautimme kovasti, vaikka se loppuikin lyhyeen heti uuden vuoden alettua. Saimme kuitenkin levättyä ja kerättyä voimia syksyn työrupeaman jälkeen. Lapset nauttivat hyvin ansaitusta kesälomasta mm pyöräillen ja meille annettua varsaa hoitaen.

 

Tässä muutama raportti syksystä:

  • Diegon äiti sai kaikenkaikkiaan kolme infarktia ja oli sairaalassa yhteensä noin kuukauden. Se oli rankkaa koko suvulle, koska toivoa ei ollut. Lääkärien mukaan hänen ei olisi pitänyt selviytyä. Diego ajoi parin päivän välein San Joseen sairaalalle, oli koko suvun tukipylväs ja samalla päivittäin kielsi kotikylän yli-innokkaita haudankaivajia aloittamasta toimiaan. Hän itse ei kokenut, että vielä on äidin aika lähteä ja niin siinä kävikin. Olimme vierailulla jättäneet sairaalaan tajuttoman isoäidin, joka ei pystynyt puhumaan, nielemään eikä avaamaan silmiään ja seuraavana päivänä kuultiin, että hän olikin noussut istumaan ja pyytänyt käsityötarvikkeita, kun jotain pitäisi tehdä, kun on niin tylsää. Suvun toiveen mukaan saimme abuelan kotiin vielä jouluksi, uudenvuodenaattona pidimme juhlan hänen kunniakseen. Elimistö on kyllä aika lopussa, joten emme tiedä onko kyse enää viikoista, kuukausista vai jopa vuosista. Tällä kertaa Jumala teki kyllä ihmeen hänen parantamisessa, mikä sekä yhdisti koko sukua, että vahvisti kaikkien uskoa.
  • Marraskuun lopulla ajoimme koko perhe Hondurasiin Missionuorten keskukseen opettamaan viikoksi aiheesta lähetystyö ja evankeliointi. On mukavaa matkustaa ja tehdä työtä yhdessä lasten kanssa, vaikka paluumatkalla sairastuimmekin mahatautiin.
  • Keskuksemme DTS-kurssi aloitti aktion joulukuun alussa jakamalla Raamattuja kalastajakylässä lähellä Nicaraguan rajaa. Sen jälkeen teimme kovasti töitä erilaisissa rahankeruuhankkeissa ja näimmekin ihmeen siinä, miten Jumala täytti heidän taloudelliset tarpeet ja joulun maissa he todellakin lensivät aktioon Argentiinaan, missä ovat edelleen. Koulun päättöjuhla on 4. helmikuuta. Olemme Jumalalle erityisen kiitollisia tästä ensimmäisestä koulusta, sen vetäjistä, oppilaista ja opettajista; siitä kasvusta, minkä olemme oppilaissa nähneet.
  • Joulukuussa vastaanotimme jo toisen kerran koko Costa Rican Missionuoret, reilut 100 ihmistä viikolopuksi Guanacasteen. Yhdessä grillasimme, kävimme rannalla, rodeossa ja vaelluksella.
  • Ennen joulua saatoimme päätökseen taas yhden kurssin nuorille äideille. Tämän syksyn kurssin vahvuus oli todella hyvä pienyritysvalmennus, kun löysimme hyvän vapaaehtoisen kouluttajan ja oppimateriaalin. On mahtava nähdä tyttöjen “heräävät henkiin”, innostuvan ja alkavan unelmoida kun ymmärtävät, että elämällä (Jumalalla) on sittenkin heille tarjottavaa, he voivat pärjätä, he saavat unelmoida ja niistä unelmista voi tulla totta.

 

Tontti

Viime kirjeessä kerroimme uudesta tontista. Nyt se on ostettu ja suunnittelutyötä on tehty arkkitehdin kanssa. Kuvissa uusi tontti ylhäältä ja alhaalta päin, sekä rakennussuunnitelmat. 3:n harmaalla merkityn rakennuksen rakentaminen alkaa ehkä jo helmikuussa! Tarvitsemme ja keräämme lahjoituksia näiden rakennusten lisäksi mm vesipumppuun ja -suodattimeen, keittiökalustoon ja työkaluvaraston rakentamiseen. Vapaaehtoisia rakentajia vastaanotamme mielellään!

Vuosi 2012

Tämä vuosi tulee näyttämään meille seuraavanlaiselta:

  • Kevät: rakentamista, muutama tiimi, toukokuussa Missionuorten Väli-Amerikan konferenssi Nicaraguassa, äitiyskurssi, Raamattujen jakoa
  • Kesä: tiimejä ja vapaaehtoisia
  • Syksy/talvi: Syyskuun alussa alkaa seuraava DTS (Opetuslapseuskoulu).

 

Raamattuprojekti jatkuu. Vuodenvaihteessa jaettuja Raamattuja oli 15 000. Eli tavoitteestamme puuttuu vielä 79 000. Helmikuussa maahan saapuu seuraavien 20 000 Raamatun lähetys. Henkilökunnassa työskentelevä Yojhanna on vastuussa Raamattuprojektista, vaikka tänä vuonna hän onkin 3 kk poissa, kun menee Chileen raamattukouluun.

Kun keskuksemme on kasvamassa ja kehittymässä, näemme tulevina vuosina oman painopisteemme olevan henkilökunnan kehittämisessä, nuorempien johtajien varustamisessa, rakenteiden organisoimisessa, suhdeverkostojen luomisessa, oman hallituksen ja johtotiimin sekä kansallisen johtotiimin kanssa työskentelemisessä. Lyhyesti sanottuna työn eteenpäin viemisessä ja vahvistamisessa.

 

Minä palvelen myös Heredian basen hallituksessa ja meitä molempia pyydettiin Yhdysvalloista käsin toimivan “Changing Lives in Costa Rica” järjestön hallitukseen. Tämän järjestön kanssa olemme tehneet yhteistyötä Guanacastessa jo useamman vuoden.

 

Nyt, tammikuun loppupuoliskon, olemmekin USAssa. Changing Lives in Costa Rica ja muut ryhmät toivat meidät tänne. Vierailemme seurakunnissa, kerromme työstä, valmennamme Costa Ricaan meneviä ryhmiä ja vapaaehtoisia yms. Tapasimme mm. David C Cook -järjestön johtajan, joka lupautui toimittamaan meille Raamattujen mukana jaettavaksi sarjakuvakirjasen Jeesuksen elämästä ja mahdollisesti Uuden Testamentin selitykset paikallisille seurakunnille. Viemme myös Costa Ricaan kirjoja, mitä on lahjoitettu keskuksemme kirjastoon.

Olemme reissussa lasten kanssa, heillähän on nyt kesäloma. Lapset pääsivät jo näkemään lunta ja jopa pulkkamäkeen, mikä ylitti kaikki matkaodotukset. Palaamme Costa Ricaan 30.1.

 

Kiitos yhteistyöstä vuonna 2011! Arvostamme sitä, että olet mukana ajatuksissa, rukouksissa, lukemalla kirjeitä, kannattaen tai millä tahansa muulla tavalla!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *